7 enkla pyssel med höstlöv för barn

7 enkla pyssel med höstlöv för barn
28 september, 2022 Olivia Karsten
enkla-pyssel-med-hostlov

September är här vilket betyder att höstens fina färger kommer fram. Kanske har löven redan börjat falla från träden i trädgården eller parken? Här kommer flera enkla pyssel med höstlöv för höstens alla mysiga dagar.

Höstlöv kan man hitta i många olika och vackra färger; röda, gula, orangea, bruna och så vidare. Detta gör dem inte bara fina men också ett perfekt pysselmaterial. Pyssel med höstlöv är en rolig och kreativ aktivitet som man kan göra med barnen eller som barnen kan göra med sin barnvakt under denna höst.

Hur gör man höstpyssel?

Det första man behöver göra är såklart att gå ut och samla material med barnen. Man kan gå ut till trädgården om man har en, annars till en nära park eller skog. Det är inte bara skojigt att springa ute i den friska luften och samla löv, men också bra för barnens hälsa då man kanske inte får lika mycket utomhusaktivitet när vädret blir kallare. Vill ni komplettera kan ni köpa tyg online eller köpa hantverk online. Tänk på att bara samla saker som redan ligger på marken, och inte plocka direkt från träden! Här nedan kommer 7 enkla pyssel med höstlöv som man kan göra med barnen:

Höstkrans1. Höstkrans

Det kanske mest uppenbara man kan göra är en fin höstkrans som man sedan kan hänga upp på ytterdörren. Det enda man behöver för att skapa en sådan krans är kartong som man klipper till en ring i valfri storlek, limstift och höstlöv i många olika färger. Man kan också lägga till glitter eller något annat dekorativt om man vill det. Sedan är det bara att limma fast löven på kartongen så är det klart. Enkelt att göra samt att man får ett fint resultat som barnen blir nöjda med!

 

 

Lövgubbar-lövgubbar-pyssel2. Lövgubbar eller lövspöken

Några andra enkla pyssel med höstlöv som man kan göra är lövgubbar eller -spöken. Till gubbarna behöver man endast svart tuschpenna och dockögon om man har det, och sedan är det bara att rita ett ansikte på löven. Till spökena behöver man vit färg för att måla höstlöven helvita, sedan en svart tuschpenna för att rita ögon och mun. Ett mycket enkelt pysseltips som passar dem allra minsta!

 

 

 

 

Tryck-löv-pyssel

3. Tryck med löv

Gör tavlor med ett garanterat vackert resultat genom att färglägga höstlöv och sedan trycka dem på papper eller canvas. Använd gärna höstlöv i olika storlek och former samt olika färger. Tänk på att måla löven väldigt tunt, och provpressa gärna på ett kladdpapper innan du påbörjar tavlan.

 

 

Trad-lov

4. Träd

En annan kreativ uppgift är lövträd. Till detta behöver man färg, papper och lim. Först skapar man trädstammen genom att måla sin hand och trycka det på pappret. Vill man fylla i stammen med färg kan man göra det. Vänta till stammen har torkat innan du börjar limma på löven. Man kan även måla stammen på fri hand.

 

 

 

igelkott-löv

5. Fin igelkott

Man kan även skapa fina djur med höstlöv. För att göra en igelkott behöver man först måla ett litet ansikte med en nos på ett papper (detta kan en vuxen hjälpa till med), och sedan börjar man klistra på löven för att skapa kroppen. Se nedan på bilden.

 

 

 

hostalva-lov

6. Höstälva

Ett annat tips är att göra en fin höstälva. Till detta behöver man antingen glasspinne eller grillpinne, höstlöv, dockögon, en bit papper klippt till en cirkel och lim. Man börjar med att skapa vingarna till älvan med löven genom att limma fast dem på pinnen. Använd lövens stjälkar för att skapa antenner. Limma pappret där ansiktet ska vara och limma på eller rita ögonen.

 

 

lejon-lov

7. Vackert lejon

Skapa ett superenkelt lejonhuvud med vackra gula och orangea höstlöv! Det enda man behöver göra är att rita ett lejonansikte på ett papper, och sedan limma löven runtomkring för att skapa en tjusig lejonman. Man kan även rita ett ansikte som man limmar på efteråt.

 

 

 

Vet ni tips på fler enkla pyssel med höstlöv?

Vill ni prova göra doftande pyssel kan ni anävnda er av och köpa eteriska oljor bäst i test. Har ni andra tips på höstpyssel eller vill har mer inspiration på vad man kan göra nu när hösten börjar krypa fram? Maila in till info@heykiddo.se eller prata med din nanny!