7 aktiviteter för barn under jullovet

7 aktiviteter för barn under jullovet
13 december, 2021 max
aktiviteter-jullov

Snart är det jullov! Det är alltid härligt med ledighet från vardagen och julen är en speciellt fin och mysig högtid. Men vad ska man göra under all denna tid? Vi tipsar om 7 tips på aktiviteter som man kan göra med sin nanny under jullovet:

Barnen får ledigt från förskola och skola, och om man inte har planerat att resa under lovet, är hela familjen hemma tillsammans under två veckor. Barn behöver mycket stimulans och när skolan är slut behöver de få utlopp för sin energi på andra sätt. Passa på att prova något nytt under jullovet! Det kan vara att inviga skridskorna, lära sig ett nytt recept eller gå på museum.

Aktiviteter på jullovet

1. Åka skridskor

En klassisk vinteraktivitet är såklart skridskor. Det är en både rolig och sportig aktivitet, då man kan exempelvis tävla om att åka snabbast, spela hockey eller leka lekar på isen. Ett tips är att åka skridskor i vackra Kungsträdgården, annars kan man ju såklart åka till närmaste skridskoanläggning.

2. Gå på bio

När det är kyligt ute är det alltid mysigt med film. Ta det där extra steget och gå och se en film på storskärm. Det finns alltid någon barnvänlig film som går på bio. Tips! Poppa egna popcorn hemma och köp läsk i matbutiken för att spara in några hundralappar.

3. Julbaka

En trevlig hemmaaktivitet är att baka, och under julen är det julbak som gäller. Letar du efter recept på enkelt julgodis? Spana in Hey Kiddos barnsligt goda recept här.

4. Åka pulka

En till vinteraktivitet som man kan engagera barnen med. Dock krävs det ju att vädret tillåter och att det finns snö att åka på! Det finns många pulkabackar i Stockholm att åka i, exempelvis i Vasaparken, Kronobergsparken och Skånegläntan.

5. Gå på museum

En rolig och lärorik upplevelse är att gå på museum. Det finns många museer i Stockholm, varav flera har fri entré för barn. Museer som kan vara intressanta för hela familjen är bland annat Naturhistoriska riksmuseet, Historiska museet eller Vasamuseet.

6. Gå på julmarknad i Gamla Stan

Visste du att julmarknaden i Gamla Stan har anor från medeltiden och är Sveriges äldsta julmarknad? Fram tills den 23 december kan du besöka julmarknaden i Stortorget och verkligen komma in i julstämningen.

7. Gör julkort

Stanna hemma och gör lite julpyssel, vilket är alltid kul. Gör julkort med barnen som ni sedan kan skicka till familj och vänner för att önska dem en riktigt god jul!