Glass i stora lass 

Glass i stora lass 
6 augusti, 2021 max
glass nanny

 

Glass i stora lass 

Sommaren är här och många har nu äntligen gått på ett efterlängtat sommarlov. En varm sommardag finns inget bättre än en iskall glass, och ännu mer uppskattad blir den om man också har gjort den själv. I denna artikel kommer några enkla recept och glassidéer inför sommarens alla soliga dagar. Att förbereda glassarna är en superkul aktivitet att göra ihop med barnen, och sen är det ju minst lika roligt att få äta upp dem också.  

 

Förberedelser 

För de flesta glassarna behövs, förutom de olika ingredienserna, någon typ av glassform och glasspinnar. Så här års finns det att köpa relativt billigt i de allra flesta heminredningsbutiker och ibland även i vissa livsmedelsbutiker. 

 

Enkel isglass 

En simpel isglass kan man enkelt göra genom att hälla upp valfri saft i glassformarna som man sedan fryser in. Verkligen superenkelt! Vanlig blandsaft funkar utmärkt men vill man göra det hela lite mer pyssligt kan man göra sin egna saft på valfria frukter eller bär.  

Smoothieglass 

Smoothies är det perfekta mellanmålet som även kan serveras i glassform. En nanny-klassiker. Ett smaskigt tips är att mixa banan och fryst mango med lite kokosmjölk, men givetvis kan man göra sin smoothie baserat på smaker och ingredienser som man själv föredrar. Den mixade smoothien häller man sen upp i glassformarna som man därefter fryser in på samma sätt som om man gör vanlig isglass. Gott, roligt och dessutom hälsosamt!  

Frozen fruit pops 

Den kanske allra enklaste glassen kan man få genom att frysa in ren frukt. Vattenmelon, kiwi, banan och ananas är exempel på goda frukter som passar bra för att göra frozen fruit pops. Skär upp frukten, gör ett litet snitt, för in en glasspinne, och låt till sist frukten frysa till i frysen. Svårare än så är det inte! Vill man göra det lite mer avancerat kan man även smälta choklad att doppa frukten i, och man kan därefter även rulla frukten i t.ex. kokosflingor, strössel eller hackade nötter. För att undvika en massa kladd i frysen är ett tips att lägga upp sina chokladdoppade glassar på en plåt med bakplåtspapper innan man ställer in dem i frysen. 

 Hoppas att ni fått lite inspiration till en kul och somrig köksaktivitet. Se nu till att unna er en massa glass med barnen i sommar! 

 

 Extern källa: koket.se, u.å., https://www.koket.se/snabba-glasspinnar-och-ice-pops  

 

/ NANNY ESMERALDA ANDERSSON 

esmeralda.andersson@gmail.com