Yngre eller äldre barnvakt

så ska du tänka

Vilken barnvakt passar oss bäst?

En liten guide till hur ni ska tänka kring val av barnvakt: ålder, upplägg och specifika önskemål

Hur ska jag tänka kring
upplägget med min barnvakt?

Det är mycket som man vill ska stämma i matchningen mellan familj och nanny – scheman, rätt erfarenhet, avstånd och restid, gemensamma intressen, omfattning och personkemi med barn och föräldrar – för att nämna några saker! Alla familjer har unika behov och vårt jobb är att hitta den bäst lämpade kandidaten utifrån varje förfrågan. Vi jobbar utifrån många parametrar och har matchat tusentals familjer med nannies hittills! Några tips att tänka på i er nanny-förfrågan för ett bredare urval bland våra nannies och en träffsäkrare match kommer här!

Önskemål om språk

Majoriteten av våra anställda pratar svenska och engelska, några kan även fler språk än så! Vi har även en del anställda som enbart pratar engelska – det är generellt äldre nannies som jobbar dagtid/heltid och ofta besitter mycket erfarenhet av spädbarn. Önskar ni hjälp dagtid/heltid söker vi gärna brett oavsett språk för att hitta en kandidat med rätt erfarenhet!

Bundet eller obundet upplägg

Önskar ni hjälp på lång sikt rekommenderar vi ett bundet upplägg för ett bättre pris! Er tjänst är ej bunden till en viss nanny så om ert behov (tider/dagar) eller annat gör att ni behöver byta nanny eller ha hjälp av en till nanny ordnar vi alltid detta! Man kan fortfarande pausa sin plan över ex sommarlov och jullov.

Krav körkort

Få av våra anställda har körkort men de är å andra sidan mycket vana att åka kollektivt! Om möjligt att åka hem med barnen/till träning med barnen via kollektivtrafiken rekommenderar vi detta för ett betydligt större chans till en bra match. Om bil är enda sättet för transport behöver du som kund ha en bil att låna ut till nanny under passen.

Dagar & tider

För upphämtning från förskola rekommenderar vi att passen startar tidigast 15, men gärna runt 16, för chans till en bättre match i och med större urval. Har ni behov av hjälp med upphämtning från förskola mer än 3 dagar i veckan rekommenderar vi att du tar hjälp av två nannies.  Tidiga mornar är svårt att lösa pga att passen blir mycket korta.

 

Äldre eller yngre nanny
– vad passar bäst för dig?

När vi letar efter en barnvakt till dig och ditt barn överväger vi alltid flera faktorer för att hitta den bästa matchen. En faktor som du måste fatta beslut kring är om du vill ha en yngre eller äldre barnvakt. Båda alternativen har sina fördelar och här kommer vi kort att förklara vilka de är, så att du kan fatta rätt beslut och matchas ihop med en perfekt barnvakt för er familj. Våra barnvakter, oavsett ålder, är alltid noggrant rekryterade och utbildade inom barnsäkerhet samt hjärt-lungräddning.

yngre nanny

Behöver du hjälp med barnpassning på eftermiddagar, kvällar eller helger ett par dagar i veckan så rekommenderar vi att du väljer en yngre nanny. Detta då en yngre nanny fortfarande studerar (ambitiös toppstudent) och ser barnpassning som det perfekta extrajobbet där de får hämta från förskolan, laga mellis, leka och hjälpa till med nattning.

Yngre nanny

äldre nanny

Behöver du hjälp med barnpassning på dagtid, mer eller mindre varje dag, rekommenderar vi att du väljer en äldre nanny. Detta då våra äldre barnvakter har tagit studenten och är tillgängliga för arbete på dagtid. En äldre nanny vill främst jobba heltid och tenderar att prioritera bort mindre uppdrag (färre än 30 timmar i veckan).

äldre nanny

Det trygga valet
för barnpassning

Vår ambition är att erbjuda den bästa och mest trygga barnpassningen i Sverige. För att lyckas med det anställer vi bara de allra bästa barnvakterna, ger alla kunder en personlig kundkontakt och säkerställer både trygghet och en rolig miljö för barnen som vi passar. Och vi lyckas ganska bra, om vi får säga det själva. Här kan du se vad några av våra kunder tycker om oss på Hey Kiddo och vår barnpassning

Hitta en barnvakt –
Hey Kiddo eller bekant?

Det finns många fördelar med att boka en barnvakt från Hey Kiddo istället för att förlita sig på en förälder, granne eller bekant när du behöver hjälp med barnpassning. Den främsta och viktigaste är säkerheten för ditt barn. Alla våra barnvakter (oavsett ålder) är utbildade och trygga. Dessutom finns alltid en senior kundkontakt på kontoret bara ett samtal bort. Här är några fler skäl till varför du bör välja Hey Kiddo när du behöver hjälp med barnpassning.

Trygghet

När du bokar en barnvakt kan du vara säker på att din barnvakt har rätt utbildning och erfarenhet. Våra anställda är utbildade inom barnsäkerhet, hjärt-lungräddning och vet hur man agerar om olyckan skulle vara framme.

Tillgänglighet

Genom att anlita en professionell barnvakt kan ni på ett enkelt sätt planera er barnpassning i förväg och anpassa den efter behov och ert schema. Det bidrar till såväl ökad flexibilitet i vardagen som minskar stress.

Kontinuitet

En barnvakt följer tydliga rutiner och skapar därigenom en bekant miljö för ditt barn. Genom att kontinuerligt träffa sin barnvakt blir relationen till barnet både trygg och lekfull. Kvalitetstid för hela familjen, helt enkelt.

Vill du hellre räkna ut ditt pris direkt online? Använd vår priskalkylator!