Kontakta familjen första gången

barnvakt kontakt

När en familj har tackat ja till att träffa dig kommer vi på kontoret att meddela dig om detta! Du kan då se kontaktuppgifter till familjen på Home under dina aktiva uppdrag .


 

Ring inom 24 h från att du blir matchad – sms:a om de ej svarar

Familjen har redan fått se din presentation och vi på kontoret har presenterat dig lite närmre så familjen vet lite om vem du är och de är taggade på att prata med dig, men berätta gärna mer och visa att du är nyfiken på barnen!

Vad tycker barnen om att göra? Är de blyga, busiga, lugna? Se till att ni får en bättre bild av varandra helt enkelt. Tänk på att familjen ser fram emot att lära känna dig och att du ska lära känna dem. Avsluta ert samtal med att bekräfta tid och plats för ert första möte.

Om du inte får kontakt med familjen så återkoppla till kontoret så att vi kan följa upp så att allt blir korrekt.

 

Det första ”lära känna varandra”-passet 

Glöm inte att dubbelkolla adress och ev. Portkod med föräldrarna. Var i god tid till ert första möte så att familjen får ett gott intryck. Denna träff är till för er båda – för att se att allt känns bra och planera vidare inför kommande barnpassning. Ibland träffar du enbart föräldrarna på denna träff, men ofta är barnen med en liten stund. Ni ska också hinna med en rundvandring i huset/lägenheten och gå igenom alla punkter i dokumentet ”Checklista vid första träffen”.

Kom ihåg att det här är din chans att sälja in dig själv som familjens nanny. Första intrycket är superviktigt och familjen har möjlighet att byta nanny om det inte känns rätt. Detta pass är max 1 h och kostnadsfritt för familljen, men du får givetvis lön som vanligt så glöm inte att tidsrapportera.