Pysseltips: Enkel drömfångare för barn

Pysseltips: Enkel drömfångare för barn
18 januari, 2022 max
drömfångare barn

Vad är en drömfångare?

Drömfångare härstammar från de gamla legenderna hos ursprungsbefolkningen i nuvarande Nordamerika. Det hörs på namnet vad det egentligen är för något – det ska vara ett slags nät som fångar drömmar. Du hänger oftast upp drömfångaren ovanför din säng. Drömfångarens funktion enligt deras mytologi är att fånga upp alla dåliga drömmar, så att endast de goda drömmarna når den som sover. Spännande, eller hur? Det är spirituellt och mycket roligt att utforska. Vill man lära sig mer kan man gå i andliga kurser. Det är enkelt att göra sin egen drömfångare för barn, Hey Kiddo förklarar hur!

Så uppkom drömfångare

Enligt legenderna var det Farmor Spindel som spann hela universum, samt skapade drömfångaren. Hon ville hjälpa alla människor som hade mardrömmar att sova bättre, och samlade därför på sig grenar och fjädrar. Grenarna böjde hon till en cirkel som skulle representera alla människor på jorden. Inuti cirkeln spann hon ett nät som skulle fånga upp alla mardrömmar. På morgonen, när solen gick upp, brände solen bort mardrömmarna som hade fastnat i nätet. Om det fortfarande fanns någon mardröm kvar i nätet förvandlades den till morgondagg som sakta droppade ner längs fjädrarna och tillbaka till jorden.

Drömfångare har inte bara funktionen att fånga upp mardrömmar, de är också väldigt vackra att dekorera sitt barnrum med OCH det är en rolig aktivitet att göra med sin barnvakt. De får lära sig mer om hantverk och design. Det är extra roligt att skapa sin drömfångare själv, för att då kan man sätta sin personliga prägel på den. Kreativiteten har inga gränser! Du väljer själv vilken färg du vill ha på tråden, pärlorna, fjädrarna, och så vidare.

Gör drömfångare för barn: steg-för-steg

Det du behöver för att göra din drömfångare för barn är som sagt garn eller tråd, pärlor, fjädrar – och en mobilring (eller något annat som du kan forma till en cirkel). Detta kan du hitta i din närmsta hobbybutik. Glöm inte att jämföra bäst i test varor. Det finns såklart flera olika sätt att göra en drömfångare, men detta är ett av de enklare och barnvänligare metoderna:

  1. Börja med att knyta en knut med garnet på mobilringen och sedan linda garnet runt om ringen tills hela denna täcks av garn. Se till att du pressar samman garnet när du gör detta så att hela ringen verkligen täcks.
  2. När du har kommit tillbaka till den första knuten kan du binda samman ändarna och göra en stor ögla till upphängning.
  3. Nu är det dags att göra nätet. Knyt fast garnet eller tråden på ringen och dra detta fram och tillbaka över ringen så att det bildar ett spindelnät såsom bilden nedan visar. Medan du gör detta steg kan du trä på pärlor i tråden som du använder.
  4. Klipp sedan cirka 8 garntrådar i olika längder. Trä på pärlor och fäst fjädrar i änden av trådarna. Knyt sedan fast den andra änden av trådarna längs ringens nederkant.
  5. Häng upp din drömfångare. Klart!