Nanny bebis

Säker barnpassning för bebisar och spädbarn

Nanny bebis

Det är vanligt förekommande att vi hjälper familjer med spädbarn. Småbarnsåren är tuffa och ibland behövs det helt enkelt avlastning.

Men när kan man börja ta hjälp av en barnvakt? Det är svårt att säga en specifik ålder från vilken man kan börja med barnvakt. Du som förälder känner ditt barn bäst och vet när hen är redo. Och när du själv är redo. Vi på Hey Kiddo Nanny är vana vid att passa bebisar, både med och utan föräldrar. Det är ganska vanligt att föräldrar som lider av sömnbrist anlitar en nanny som kommer hem till dem och tar hand om spädbarnet medan föräldern får passa på att sova.

Alla våra barnvakter är utbildade i hjärt- och lungräddningar för bebisar. De har också genomgått vår interna nanny-utbildning och den obligatoriska bakgrundskontrollen.

När det kommer till att passa spädbarn så finns det ett antal praktiska frågor att ta hänsyn till. Ammar barnet? Kan hen ta flaska? Allergier? Alla dessa frågor kan ni prata om med vår kundtjänst. Det hjälper oss att snabbare hitta en nanny som passar just er.

För oss är det väldigt viktigt att du som förälder känner dig trygg mer er nanny. Därför har du som förälder, alltid möjligheten att träffa er barnvakt tillsammans med barnet innan första barnpassningen äger rum. Denna första träff är helt kostnadsfri.

nanny-bebis

Här kan du fylla i en intresseanmälan om du vill komma i kontakt med oss.

   

  FAQ – Barnvakt och bebisar

  Nanny Bebis

  • När kan man lämna sin bebis till barnvakt?

   Vi hjälper kunder med bebisar från 2-3 månader och uppåt. Men det är svårt att säga en specifik ålder från vilken man kan börja med barnvakt. Du som förälder känner ditt barn bäst och vet när hen är redo – och när du själv är redo.

  • Vad kostar barnvakt?

   Kostnaden för barnvakt till bebisar varierar, beroende på hur ofta du behöver hjälp och om du väljer ett rörligt eller bundet abonnemang. Du kan räkna ut just ditt pris i vår priskalkylator.

  • Jag får inte sova på nätterna. Kan ni hjälpa mig?

   Självklart, vi hjälper flera familjer med s.k “Nattnanny”. Er nanny spenderar då natten hos er och tröstar och matar bebisen när hen vaknar.

    

  • Är era nannies som tar hand om spädbarn säkerhetsutbildade?

   Samtliga av våra nannies har genomgått hjärt- och lungräddning för bebisar av en certifierad instruktör.

  • Måste barnen vara blöjfria när man har nanny?

   Det behövs absolut inte. Våra barnvakter som jobbar med bebisar är vana att byta blöjor.
   Kom ihåg att alltid ha gott om blöjor, torkservetter etc hemma innan nannyn kommer.

  Aktiviteter för bebisar


  Det kan vara lite ovant för bebisar att lämna mamma eller pappa. Vår erfarenhet är att det oftast går ganska snabbt innan bebisen känner sig trygg med sin nanny. Trygghet skapas främst genom närhet men det kan även komma genom olika lekar och bus. Här har vi punktat ner några aktiviteter som småttingarna brukar uppskatta:

  Tittut

  En klassiker som nästa alltid levererar. Det räcker med att du tar ögonkontakt, duckar bakom något för en liten och sedan dyker fram igen och säger tittut med glad lugn röst.

  Sjunga

  Sjung för barnet eller spela sånger. Alla barn (nästan) blir glada av musik. Givetvis kan barn ha olika musiksmak, vilket brukar vara spännande att ta reda på.

  Danslek

  Dansa med barnet i famnen. Skydda och stötta barnets nacke och huvud. Man kan också att ligga ner och ha barnet på

   magen och gunga försiktigt i takt med musiken.

  Ljudbus

  Gör olika ljud för barnet, prassla med papper, skramla eller trumma på ett bord. Endast fantasin sätter gränserna. Pruttljud och andra mindre sofistikerade ljud från munnen brukar också uppskattas.