Nanny priser

Vad kostar det att ha en nanny? Hey Kiddo aspirerar på att vara bäst, inte billigast. Vi har ingen ambition av att ha det lägsta timpriset, men för den långsiktiga kunden kan Hey Kiddo ändå vara det mest prisvärda alternativet. Här är vår prisjämförelse.

barnpassning pris

Nanny priser. Nedanstående prislista för barnpassning är baserad på informationen på nanny-företagens hemsidor. Det finns hemsidor där man kan komma i kontakt med en egen nanny, men då finns det inget företag som säkerställer kvalitén. Företagen i vår jämförelse har alla gemensamt att de faktiskt intervjuar och anställer sina barnvakter (även om kvalitén i intervjuprocessen varierar).

De tre barnvaktsföretag som finns med i jämförelsen är de tre som är överlägset störst i branschen.

Vissa är mer transparenta än andra när det kommer till att visa det faktiska priserna för barnpassning, bolag som Nanny.nu och Hey Kiddo visar i detalj vad tjänsterna kostar, men på nanny.nu tillkommer t. ex OB avgifter, vilket gör det svårt att veta det exakta timpriset på förhand.  Pris för barnvakt varierar ju förstås mycket beroende på hur mycket hjälp man som förälder behöver och hur lång tid man vill binda upp sig. Det är även vanligt att det kostar mer att ha en äldre, ber erfaren nanny, än en barnvakt som går på gymnasiet. Sammanfattningsvis så handlar det om ca 148 – 318 kr/h efter RUT-avdraget.  Det kanske allra vanligaste upplägget (hämtning en gång/v, 3h) kostar utan bindningstid mellan 198 och 238 kr/h.

Flertalet bolag visar inte totalsummorna på sina sajter utan anger endast frånpriser. Vilket kan vara vilseledande för kunderna eftersom pristilläggen i bland kan uppgå till närmare 100 kr/h.

Samtliga priser för nanny är inkl RUT-avdrag, något som nanny-företagen hjälper till att administrera åt sina kunder. Vill du läsa mer om Hey Kiddos priser så finns det redovisade i detalj här.  Priserna nedan är uppdaterade 2023-04-01.

Nanny pris

Företag 3h/v – Grundpris 3h/med max bindningstid 10h/v – Grundpris 10h/v med max bindningstid Rabatt vid långsiktig hjälp Pristillägg för äldre barnvakt Övriga pristillägg HLR på plats? Transparanta priser på  hemsida
Hey Kiddo 230 kr  191 kr  200 kr  167 kr 5-20%, ca 28-58 kr (6-24mån) 20 kr Inga övriga tillägg Ja Ja
My Nanny 199 kr  189 kr  169 kr  159 kr 10 kr (6 mån) 20 kr Tillägg om fler än 3 barn Nej Nej
Nanny.nu 179 kr  179 kr  160 kr  160 kr Nej 14-38 kr Tillägg vardag efter 20 och helg – 9,38 kr/h. Ytterligare tillägg storhelg Ja Ja

 

Analys prisundersökning barnvakt

Undersökningen visar att de tre större barnpassningsföretagen ligger relativt nära varandra vad gäller pris. Nanny.nu har det lägsta grundpriset, men varierande påslag för äldre nanny, samt påslag för OB gör det svårt att jämföra rakt av.

Hey Kiddo sticker ut genom att det finns möjlighet att binda upp sig på längre tid och därmed få en större rabatt. Både Hey Kiddo och My Nanny erbjuder 5% eller ca 10 kr i rabatt om kunden binder sig på 6 månader, men hos Hey Kiddo kan kunden få störst rabatt, upp till 20%, eller 40 kr i rabatt att binda upp tjänsten i två år.

Slutsatsen är att Hey Kiddo är billigast för kunder som är långsiktiga och/eller vill ha mycket hjälp på kort tid. 

Här kan kan du se hur bindningstid påverkar månadskostnaden för ditt behov

Bindningstid innebär att kunden har en tjänst med x timmar per vecka under en 6-24 månader. Kunden kan pausa barnpassningen under bindningstiden, samt byta barnvakt om kunden önskar.

 

Olika varumärken och relaterade företag

Inom branschen är det vanligt att aktörerna har olika varumärken och hemsidor för att attrahera olika kunder. Det är lite komplext, så häng med:

Nanny.nu har förvärvat Nannyakuten. Idag bedrivs verksamheten uteslutande från Nanny.nu, men båda hemsidor finns fortfarande kvar.

My Nanny är i sig ett varumärke inom företaget Allakando. Bolaget driver även sajterna barnvakt.se och nannypoppins.se, men leveransen sker alltså ifrån bolaget Allakando och genom varumärket My Nanny.

Hey Kiddo är ett företag inom Aplus Group AB, som bedriver verksamhet inom hushållsnära tjänster. Koncernen tillhandahåller sina tjänster via fyra specialiserade företag. Utöver Hey Kiddo ingår här:

Som kund inom Aplus Group kan man alltid räkna med ett högkvalitativt tjänsteutförande, samt en kundtjänst i världsklass. Utöver det får kunderna rabatter på övriga tjänster. Bland kunderna på Hey Kiddo är det extra populärt att samköra barnpassningen med hemstädning från Hello Clean.

Hey Kiddo har nyligen lanserat varumärket Toddly där vi lägger extra stort fokus på barnpassning för spädbarn och vi har dessutom lanserat en stor satsning på att anställa pensionärer. Jobba som pensionär har blivit allt vanligare och vi har även sett en stor efterfrågan på äldre, mer erfarna barnvakter från våra kunder. Genom att lansera separata varumärken och initiativ inom vissa nischer kan vi attrahera experter på respektive område och leverera en ännu bättre tjänst!