Barnvakt Bella: “Jag får väldigt mycket kärlek tillbaka”

Barnvakt Bella: “Jag får väldigt mycket kärlek tillbaka”
29 oktober, 2021 max
barnvakt–stockholm

Läs om Bella, barnvakt på Hey Kiddo. Bella har mycket energi, är positiv och har en stor passion för barn. Just nu har Bella uppdrag hos fyra familjer som hon kombinerar med studier.

Hur kom det sig att du började jobba som barnvakt?

– Eftersom jag har jobbat som barnvakt innan ganska länge känns det naturligt. Jag har exempelvis passat mina kusiner och barnen till våra familjekompisar vid olika tillfällen. Tidigare jobbade jag som barnvakt på ett annat företag, men valde att börja hos Hey Kiddo eftersom det är mycket smidigare. För mig är det enkelt att hitta nya uppdrag utan en massa krångel, inleder Bella.

Vad är det bästa med att vara barnvakt?

– Man får ut så mycket av att jobba med barn! De är så himla gulliga och härliga. Ibland kan det såklart vara jobbigt, som med alla arbeten. Men det är värt det eftersom jag får så mycket kärlek tillbaka – barnen ger väldigt mycket glädje, fortsätter hon.

Vad brukar ni hitta på under timmarna du är barnvakt?

– Åh, herregud allt möjligt. Ena dagen kan vi åka och shoppa, då brukar det ofta bli något nytt spel som barnen tycker är kul. Andra dagar leker vi i parken och sen går vi hem och bestämmer vad vi ska laga för mat. Barnen jag är barnvakt för gillar också att rita, åka sparkcykel och busa – såklart!

Vad är det roligaste ett barn sagt till dig?

– Barn säger mycket lustiga saker hela tiden. Men det finns en sak som har fastnat hos mig: ”Jag älskar mamma, pappa och Bella. Jag älskar Bella också!”

Finns det något busigt barnen vill hitta på när föräldrarna inte är hemma?

– Ja, det försöker lura mig ibland. Men jag har jobbat med barn så pass länge att jag ser igenom det direkt, skrattar Bella. Ett barn jag vaktade sa en gång: ”Mamma sa att jag får äta upp hela godisskålen!”

Vad är ditt bästa tips till någon som vill bli barnvakt?

– Det är bara att köra! Att vara barnvakt är väldigt roligt och man lär sig väldigt mycket, avslutar Bella.

 

Intresseanmälan – Få Bella eller någon av hennes kollegor som barnvakt