Tjäna pengar till klassen genom försäljning

Tjäna pengar till klassen genom försäljning
1 juni, 2023 Olivia Karsten
barnvakt-barn

Vill er klass tjäna pengar till en klassresa, för laget, studentkryssning eller något annat? Då kan ni sälja produkter tillsammans för att tjäna pengar till klassen.

Det kan vara en utmaning att samla ihop pengar med klassen men det är fullt möjligt att tjäna 15.000-25.000 kr under en klassförsäljning då det idag finns många företag som erbjuder tjänster som underlättar insamlingen till klasskassan. 

Här nedanför tipsar vi om tre populära produkter för att tjäna pengar till klassen:

1. Sälja delikatesser

Noga utvalda delikatesser till ett mycket bra pris lockar förmodligen de flesta. Finsmakarna.se hjälper er i klassen att sälja delikatesser för att tjäna pengar till klasskassan. 

Ni kan erbjuda kunderna färdiga paket som innehåller bland annat gourmet kaffe, belgisk choklad, svenska tryfflar, olivolja och mycket mer.

Det du och din klass tjänar är runt 60-100 kr beroende på priset på delikatesspaketet som kostar från 170 kr – 450 kr. Deras produkter är även KRAV-certifierade, Fairtrade, ekologiska och Rainforest Alliance märkt. Med andra ord får du en stor valmöjlighet med Finsmakarnas produkter, vilket gör det smidigt och praktiskt för din klass/lag att tjäna pengar. 

Finsmakarnas produkter ger dessutom bland de högsta vinsterna i branschen per såld produkt.

2. Sälja Kaffe

En av de absolut mest konsumerade produkterna i svenska hem är kaffe. Fikakassan.se hjälper er att sälja kaffe med klassen för att tjäna pengar till klassresan eller liknande. Ni har möjlighet att erbjuda färdiga paket med olika gourmetkaffe. 

Kaffet som säljs är antingen som en mix i tre olika smaker och priset på det är 160 kr och ni tjänar 65 kr. Det andra alternativet är 3-pack av ekologiskt kaffe som är bryggmalet eller hela bönor vilket säljs för 180 kr där ni även tjänar 65 kr. Kaffet som Fikakassan erbjuder är dessutom ekologiskt, Fairtrade märkt, KRAV-certifierat och är Sveriges mest sålda förbrukningsvara!

3. Sälja choklad och lakrits

Ett annat alternativ kan vara att sälja exklusiva lakrits och choklad. Även det här är en mycket populär och lättsåld produkt. Chokladkassen.se hjälper er att sälja choklad med klassen.

Ni kan enkelt köra igång försäljningen genom att boka ett startpaket för att kunna börja sälja. Vinsterna som er klass/lag tjänar är mellan 60-100 kr beroende på vilken/vilka kassar ni säljer. 

Chokladkassen har en stor valmöjlighet med olika sorters lyxigt förpackad choklad. Kunden  kan välja mellan belgiska praliner, svenska chokladtryfflar, lyxiga lakritskulor eller innehåll från varje kasse tillsammans med exklusivt kaffe med smak av kola och choklad. Det stora utbudet har gjort att kassarna är väldigt lättsålda.

4. Sälja blommor med klassen och laget

Att sälja blommor är ett sätt att samla in pengar till klassen och laget, vilket ni kan göra med hjälp av Tulpankungen. Tulpankungen säljer högkvalitativa, prisvärda, och mycket efterfrågade produkter. Deras varor är indelade i fyra olika säsonger som följer årstider och årets högtider. Julsortimentet erbjuder bland annat härliga amaryllislökar, hyacinter, dörrkransar och saffran, vilket levereras inför adventstiden. Därefter finns det tulpaner, påskblommor och vårblommor att sälja med klassen och laget. Produkterna levereras i fina presentförpackningar och är väldigt lätthanterliga vilket gör dem till populära gåvor bland grannar, kollegor och vänner. 

Tulpanerna är en annan uppskattad blomma i Sverige. Från början av januari fram till påsk så säljs det så mycket som en miljon tulpaner om dagen bara i Sverige, ett riktigt tulpan-land med andra ord. Tulpanerna skickas direkt från växthuset i Mälardalen utan mellanhänder och är därför mycket färska, så färska går det inte att hitta någon annanstans. Buketterna är formade av 12 tulpaner i mixade färger och inslaget i naturfärgat papper. Följaktligen värnar Tulpankungen om miljön genom att återvinna allt de kan, köra miljöbilar, och väljer klimatsmarta leverantörer och produkter. De är även ensamma i Sverige om att ha en sexdagars garanti på sina tulpaner! Hur mycket ni som klass eller lag tjänar beror på vilka produkter ni säljer och hur mycket ni säljer. Mer information om det hittar ni på Tulpankungens hemsida!

5. Sälja saffran och parmesanost direkt

Om er klass eller lag istället är intresserade av direktförsäljning erbjuder Säljdirekt ett enkelt och effektivt sätt att tjäna pengar. Direktförsäljning med Säljdirekt fungerar genom att ni beställer hem x antal av den produkten ni önskar. Produkterna levereras sedan utefter den dag och plats ni väljer och tidigast redan efter tre arbetsdagar. Därefter kan ni börja gå runt och sälja med varorna direkt i handen, istället för att först ta upp beställningar och sedan få produkterna i handen. Exempelvis kan ni välja mellan två väldigt populära alternativ om ni behöver pengar till klassen eller laget, att sälja saffran eller att sälja parmesanost. Varje produkt säljs som olika paket, där större paket ger mer bonus. Ni har 30 dagar på er att sälja produkterna och er klass eller lag behåller ofta upp till 50% av förtjänsten!

6. Sälja pasta

Pasta är en produkt som varje hushåll behöver och är beredd på att köpa mer av och är därav en väldigt lättsåld vara. Pasta Point är just ett företag som hjälper klasser och lag med försäljning av pasta för att finansiera cuper, resor, eller annat kul. Pasta Point erbjuder ett utbud av olika pastasorter, som durumvetepasta, fullkornspasta, röd linspasta, och grön ärtpasta. Varje pasta produkt kostar 60kr och vid varje såld produkt behåller ni 24 kr till klasskassan. Ni kan redan idag beställa ett gratis infopaket och börja försäljningen direkt!