Därför valde jag att arbeta som nanny

Därför valde jag att arbeta som nanny
12 april, 2021 lmg
Elvira nanny

För ett år sedan började jag arbeta som nanny för Hey Kiddo – men hur kom jag fram till att det var det jag ville göra? Jag har alltid tyckt om att lära ut saker till andra, och just därför tog jag för några år sedan jobbet som Studybuddy. Genom det yrket upptäckte jag att jag genuint tycker om att hjälpa yngre med olika saker, och verkligen se mina elever förstå sammanhang och lära sig att klara av saker själva. Jag har i många år suttit barnvakt åt yngre syskon, kusiner, och familjekompisar – och efter att jag börjat jobba som studybuddy kom jag på mig själv med att det var verkligen att ta hand om och hjälpa yngre som jag tyckte om.

Som nanny har jag behövt vara ansvarsfull, kreativ, tänka aktivt, vara samarbetsvillig och tillmötesgående. Man behöver kunna sätta sig in i eleven eller barnets situation –  som nanny kan detta till exempel vara i att få barnet att vilja hjälpa till med matlagning, vilja gå ut och röra på sig, eller att själv komma på varför barnet är upprört. Som nanny behöver man dessa egenskaper för att kunna ta hand om en del situationer, men det finns så mycket mer till yrket än detta. Att vara nanny har för mig inneburit roliga lekstunder, att rita, pyssla, spela fotboll, baka, läsa och mycket mer. Jobbet som nanny innebär alltså aktiv barnpassning. Du tar hand om, hjälper, inkluderar, lär ut saker till, har roligt och umgås med barnen.

För mig, en person som sökte ett extra jobb för eftermiddagarna/kvällarna några dagar i veckan, var detta helt perfekt. Det är även skönt att veta att det finns både heltidsuppdrag och fler deltidsuppdrag utfall att jag skulle vilja arbeta mer. Ett roligt jobb där man tar hand om och leker med glada och kreativa barn, vad kan bli bättre? Gör som jag, arbeta som nanny 🙂

Text: Elvira Holm

(Att jobba extra som nanny är en bra inkomstkälla för studenter. Här kan du läsa mer bra tips inom ekonomi för studenter)

 

Intresseanmälan – Få Elvira eller någon av hennes kollegor som nanny