Covid-19, sjukdom och hygien

covid-19 barnvakt

Om barnet eller nannyn blir sjuk

Om barnet visar Covid-19 symptom så måste ni meddela nannyn, som i sin tur meddelar oss på kundtjänst. Frågor om personlig immunitet och antikroppar tas givetvis direkt med nannyn. 

Blir barnet sjuk under barnpassningen så kommer nannyn kontakta dig som förälder.
Det är därför viktigt att hela tiden vara tillgänglig på telefon. 

Våra barnvakter brukar kunna hjälpa till med barnpassning trots att barnet är sjuk. Dock så rekommenderar vi det inte om barnet är magsjuk. 

Skulle nannyn bli sjuk så kommer vi försöka hitta en vikarie om så önskas. 

Hygien och Covid-19

Att hålla en god hygien är alltid viktigt för både barn och vuxna. I samband med Covid-19 har det blivit än viktigare. Hey Kiddo nanny tar precis som de flesta av våra branschkollegor pandemin på stort allvar. Vi hjälper dagligen föräldrar som av olika anledningar behöver hjälp med barnpassning, en del jobbar på sjukhus och andra sköter hemifrån men behöver hjälp med hämtningar på förskola och skjuts till träningar. Här kan du läsa mer om Hey Kiddo nannies arbete med att hantera Corona.

 

Tvätta händerna

Virus fastnar lätt på händerna. Våra nannies ser alltid till så att ditt barn har tvättar händerna när de varit utomhus eller kommer hem från förskola/skola. 

Avstånd till andra människor

Vi tillämpar Folkhälsomyndighetens rekommendationer och uppmanar våra nannies att de och barnen ska hålla avstånd till andra människor. 

 

 

Läs mer:

Barnvakt Östermalm
Barnvakt Danderyd
Barnvakt Vasastan
Barnvakt Kungsholmen
Barnvakt  Södermalm
Barnvakt Stockholm
Barnvakt Göteborg
Barnvakt Huddinge