Hey Kiddos barnvakt: “Utomhusträna” barnen

Hey Kiddos barnvakt: “Utomhusträna” barnen
25 maj, 2021 max
Hey Kiddo Barnvakt

Få kontakt med naturen 

Inför den stundande ledigheten uppmanas vi fortfarande till att hålla avstånd och vara utomhus så mycket vi bara kan. Jobbigt? Inte alls! Ta tillfället i akt och lär känna naturen runtom dig, och bäst av allt gör det tillsammans med sin Hey Kiddo barnvakt eller nanny.  

För vissa är skogen och naturen det bästa som finns, för andra känns den mer främmande. En person som forskat på vikten av naturkontakt är Matteo Giustisom framhåller att kontakt med naturen hjälper oss mer än vad vi trorBara genom att tillbringa tid i skogen kan vi bli mer avslappnade och lära oss sakerBland annat har forskning visat att våra stressnivåer minskar så fort vi ser en bild på naturen, vi blir alltså lugnare bara av att tro att vi är nära träd och den friska luften! Men om en verkligen vill få fördel av naturen så är det bästa att vara ute i den.  Det har bland annat upptäckts att vårt immunförsvar ökar ju mer vi vidrör jorden och är ute i smutsen. Så det är bara att smutsa ner sig!   

 Men det är inte alla som har lätt för att ta sig ut i naturen eller känner sig bekväm med att klättra upp för träd. Därför har Matteo I sin forskning angett en steg för steg anvisning i hur man förbättrar sin relation till naturen och ökar naturkontakt.  

  1. Var i naturen —våga ta dig ut, var nyfiken och lär dig bli bekväm utan rädsla för smuts eller djur. Utforska naturens alla djur och växter. Det är del av att vara utomhus 
  1. Var med naturen —Vad kan du göra tillsammans med naturen runt om dig. Här handlar det om att börja känna igen platser, arter och hur naturen funkar. Utifrån det kan man börja hitta på lekar anpassade efter naturen runt om en. 
  2. Var där för naturen — hjälp en planta gro genom att ge den lite färskt vatten, var snäll mot djuren du stöter på och låt nyfikenhet driva dig. 

Så packa picknickkorgen och bege dig ut tillsammans med sin Hey Kiddo barnvakt. För nästa äventyr finns i skogen.  

Hey Kiddo barnvakt: “Utomhusträna” barnen – Skriven av Rakel

Läs mer liknande artiklar från Rakel och hennes nanny-kollegor här.

 

Intresseanmälan – Aktiv barnpassning med nanny