Vad sägs om en nanny-robot?

Vad sägs om en nanny-robot?
16 april, 2021 max
nanny-robot

Säg Hey till iPal nanny

Skulle du låta en nanny-robot ta hand om  ditt lilla barn flera timmar om dagen?  Avatarmind, med kontor i Kina och Silicon Valley, designade iPal  för att vara en ”vänlig följeslagare att leka med och prata med naturligt”. Nanny-roboten kan dansa, berätta historier spela spel och mycket mer. Det är helt enkelt en intelligent datorbaserad barnvakt tillika följeslagare på heltid till ditt barn. Den är också helt självlärande och minns barnets preferenser och intressen och använder det till att göra konversationerna med barnet mer relevant. Givetvis är den även uppkopplad mot molnet så den kan ladda ner ny kunskap som den sedermera kan dela med sig av till barnet.

Som marknadschef för Hey Kiddo Nanny så känner jag både fascination och rädsla över den här typen av uppfinningar. Det är riktigt cool med alla funktioner men kommer en robot någonsin kunna programmeras till att ha empati? Och kommer man inom överskådlig tid kunna installera den moraliska kompass som krävs för att kunna göra svåra avvägningar? Tveksamt. Tror ingen av oss på Hey Kiddo Nanny kommer bli av med jobbet den närmaste tiden på grund av iPals nanny-robot. Men att en den kan vara en rolig och välvillig följeslagare till barnen tvekar jag inte en sekund på.

Priset för en sprillans ny iPal vid skrivande stund är 4100 USD. Men väntar man till Black Friday så kanske man kan göra ett klipp. Till dess kan jag rekommendera våra fantastiska analoga barnvakter.

 

”Nanny-robot” skriven av Anders Jansson, marknadschef Hey Kiddo Nanny

 

Intresseanmälan – En analog nanny