Babyshower lekar & planering – våra bästa tips

Babyshower lekar & planering – våra bästa tips
28 augusti, 2023 Theodor
tips på planering för babyshower

Att planera en babyshower är en speciell tid fylld med förväntan och glädje. För att göra denna händelse ännu mer minnesvärd och underhållande är det en bra idé att inkludera lekar som engagerar gästerna och skapar en festlig atmosfär. Här är några kreativa babyshower-lekar som kommer att göra festen både rolig och minnesvärd.

Lekar till babyshower – 8 tips

 1. Baby Bingo: Skapa unika bingobrickor med olika bebisrelaterade termer som ”blöja”, ”gullig”, ”vagga”, och så vidare. När gästerna hör dessa termer under paket-uppackningen eller samtalet, markerar de brickorna. Den som först fyller en rad eller kolumn ropar ”Bingo!” och vinner ett pris.
 2. Smaka bebismat: Förbered olika smakprover av barnmat i numrerade burkar. Gästerna ska försöka gissa smakerna – allt från äpple till morot. Detta kan leda till både skratt och överraskningar när vuxna försöker identifiera de milda smakerna.
 3. Pyjamaspaletten: Be gästerna att ta med sig ett par små pyjamas till babyshower och sätt upp en kreativ ”pyjamaspalett”. Dela in gästerna i lag och ge varje lag textilfärger och tillbehör. De ska sedan dekorera pyjamasarna på ett roligt och fantasifullt sätt. Detta skapar inte bara underhållning, utan även minnesvärda plagg för den blivande föräldern.
 4. Gissa vem som är bebisen: Be gästerna att skicka in bilder på sig själva som bebisar i förväg. Arrangera sedan en tävling där de andra gästerna försöker matcha bebisbilderna med de vuxna. Detta är en söt, sentimental och underhållande lek som fungerar som en isbrytare.
 5. Bygga en blöjtårta: Utmana gästerna att bygga kreativa ”tårtor” av blöjor och babytillbehör. Detta är inte bara en rolig aktivitet utan ger även de blivande föräldrarna användbara förnödenheter.
 6. Gissa omkretsen på bebismagen: En klassisk lek där gästerna får gissa omkretsen på den blivande mammans mage med hjälp av garn. Den som kommer närmast vinner. Detta är en lek som brukar skapa många skratt och kommentarer.
 7. Bebis-berättelser: Be gästerna att skriva ner roliga eller inspirerande historier om föräldraskap, som kan läsas upp under festen. Detta ger en fin möjlighet att dela erfarenheter och råd på ett underhållande sätt.
 8. Godnattvisor: Spela upp korta godnattvisor och utmana gästerna att lista ut vilka melodier det är. Detta är en mysig lek som sätter tonen för den kommande ankomsten av bebisen.

Genom att inkludera dessa kreativa och underhållande lekar på din babyshower kommer gästerna att lämna tillställningen med leenden på läpparna och många roliga minnen att se tillbaka på. Glöm inte att anpassa lekarna efter de blivande föräldrarnas personlighet och intressen för att göra det ännu mer speciellt. Lycka till med dina babyshower-lekar!

Planera babyshower – så lyckas du

Att planera en babyshower är en spännande uppgift som kräver noggrannhet och kreativitet. Här är några värdefulla tips för att säkerställa att din babyshower blir en lyckad sådan!

 1. Tidig planering: Börja planera i förväg för att undvika stress. Skapa en detaljerad tidsplan med deadlines för att hantera alla arrangemang smidigt. Be alla deltagare att OSA i god tid!
 2. Tema och dekorationer: Välj ett tema som speglar den blivande föräldrarnas stil och intressen. Koordinera dekorationer, färger och inbjudningar enligt temat för att skapa en enhetlig atmosfär.
 3. Gästlistan: Bestäm antalet gäster och sätt samman en gästlista. Tänk på de blivande föräldrarnas närmaste och kära samt vänner och kollegor. Om någon av gästerna har barn själva kan extra framförhållning behövas, så att de kan boka barnvakt och komma loss.
 4. Plats och datum: Välj en lämplig plats och ett passande datum för babyshowern. Det kan vara hemma, i trädgården, eller på en annan plats som föräldrarna uppskattar.
 5. Mat och dryck: Planera en meny som passar för tillfället. Det kan vara en buffé med läcker plockmat och hälsosamma alternativ. Glöm inte att ta hänsyn till eventuella allergier eller preferenser hos de gäster som är inbjudna. Du kan till exempel köpa charkuteri online eller köpa frysmat online.
 6. Underhållning och lekar: Inkludera roliga och engagerande lekar som passar den blivande föräldrarnas smak (som de vi tipsade om här ovanför). Bebis-relaterade spel och aktiviteter skapar en festlig stämning.
 7. Gåvor och önskelista: Fundera på gåvor som kommer att vara användbara för den blivande föräldern. Att inkludera en önskelista på uppskattade och efterfrågade gåvor kan underlätta för gästerna.
 8. Tackkort: Förbered tackkort i förväg för att visa din uppskattning till gästerna. Detta är en fin gest som avslutar evenemanget på rätt sätt.
 9. Fotografering och minnen: Ordna fotografering för att fånga speciella ögonblick under babyshowern. Detta kommer att skapa varaktiga minnen.
 10. Flexibilitet: Var öppen för förändringar och anpassa planen efter de blivande föräldrarnas önskemål och behov. Men gör det i smyg så de inte misstänker er överraskning.

Genom att ta hänsyn till dessa tips kan du skapa en fantastisk babyshower som hyllar den blivande föräldern och ger gästerna en oförglömlig upplevelse. Planeringen är nyckeln till framgång, så sätt igång i god tid för att säkerställa en smidig och njutbar babyshower! Och skulle någon av gästerna behöva barnvakt för att komma loss, tipsa om oss på Hey Kiddo. Vi erbjuder trygg och pålitlig barnpassning för barn i alla åldrar.