Välja förskola/skola

Att välja förskola/skola kan vara svårt och de populäraste förskolorna har ofta lång kötid. Detta gäller även de mest populära grundskolorna, där konkurrensen ibland är ännu tuffare.  Vi rekommenderar därför att ni är ute i extremt god tid, för att inte stänga några dörrar.

Välja förskola/skola

Vid val av förskola finns det en rad saker, utöver närhet till jobb och hem du måste ta hänsyn till. Bland annat:

– Profil och inriktning

– Kvalité på maten

– Personal och behörigheter

– Personaltäthet

– Storleken på förskolan

– Närhet till grönområden

Det är svårt att ge generella rekommendationer för val av förskola. Valet är extremt personligt. Är det viktigt för dig att dina barn är utomhus mycket, att maten är vegetarisk, eller att personalen är på ett visst sätt. Vi rekommenderar er att Googla runt ordentligt i ditt närområde och läsa på om de intressanta förskolorna via Stockholms stads hemsida för val av förskola.

Sist men inte minst bör du alltid åka ut och göra ett besök på de aktuella förskolorna. Prata med personalen och läs av miljön.

Med en nanny fån Hey Kiddo blir det enkelt att få ihop livspusslet. Bland annat kan vi hämta från förskolan.

När det är dags för den “riktiga” skolan

Hör runt bland vänner och bekanta med barn i skolåldern vad de tycker om sina skolor och Googla runt, men gör det i tidig ålder. Börja redan innan ni får ert barn för att inte missa några chanser.

Kommer ni bo kvar på samma ställe när barnen börjar skolan, eller planerar ni att flytta? Är ni osäkra rekommenderar vi att ni söker skolplatser både där ni bor och dit ni funderar på att flytta.

På respektive skolas hemsida hittar du info om vad om hur ansökningsprocessen ser ut för just den skolan. Välj ut ett par skolor du vill ha dina barn i och läs på hur och när man söker en plats.

Den extremt populära Carlssons Skola på Östermalm måste du i princip söka till samma dag som ditt barn föds och ansökningen till Campus Manilla på Djurgården öppnar den dagen ditt barn fyller ett år och då gäller det att vara snabb. Båda dessa skolor anses av många vara Sveriges allra bästa, men det finns mängder med bra skolor i Stockholm. Det finns även mer specialiserade skolor som är extremt attraktiva, däribland Adolf Fredriks Musikklasser som tillhandahåller en förstklassig utbildning med musikaliska inslag varje dag för elever i åk 4-9.

Här kan du läsa på om alla grundskolor i Stockholms stad

Här kan du jämföra skolor och förskolor via SchoolParrot

Välja förskola/skola är svårt, men oavsett se hjälper vi gärna till och hämtar. Vi fixar mellis, packar träningsväskan och tar med ditt barn till fotbollsträningen om du vill. Hör av er till oss för att få en nanny.

Intresseanmälan – hjälp med exempelvis hämtning på förskola