Jobb för pensionärer – bli barnvakt

Pensionär jobbar som barnvakt

Är du pensionär och letar efter ett givande och flexibelt extrajobb? Börja arbeta som nanny på Hey Kiddo och ta hand om barn när det passar just dig.

Våra kunder är familjer som är mitt uppe i karriären, och behöver hjälp med barnpassning under dagarna. Det kan handla om längre pass för att barnen inte kommit på någon förskola eller hjälp med hämtningar på förskolan. Oavsett så kan vi garantera ett meningsfullt och barnsligt kul arbete – ett perfekt jobb för dig som pensionär.

Din profil som pensionär är vad som efterfrågas mest bland våra kunder; en person med livserfarenhet, ett lugn och värme gentemot barn. Du blir snabbt en uppskattad del av familjen och det är bara en tidsfråga tills att dagen med barnvakt (alltså dig) seglar upp som veckans höjdpunkt för barnet.

Skicka din ansökan idag så kontaktar vi dig.

Jobba som pensionär – så söker du

Är du pensionär, och intresserad av att söka jobb som barnvakt på Hey Kiddo, börjar du med att fylla i ansökningsformuläret nedanför. Om du har en intressant profil (vilket du troligtvis har om du hittat hit) kommer vi återkomma med förslag på tider för ett samtal. Om du går vidare från den processen blir du inkallad till en nanny-introduktion och utbildning inom hjärt- och lungräddning. När du är redo för ditt första uppdrag sätter vi tillsammans igång en matchningsprocess för att hitta en passande familj för dig. Vi för sedan löpande dialog med dig och familjen som du kommer jobba hos.

Jobbet som barnvakt
passar dig som:

 • Har erfarenhet av att passa barn
 • Vill arbeta minst en gång i veckan
 • Är social, aktiv och uppskattar barn

Löner och förmåner
som senior barnvakt:

 • 135–175 kr i timlön
 • Friskvårdsrabatt hos Fitness 24/7
 • Ansvars- och olycksfallsförsäkring

Innan du börjar
jobba som nanny:

 • Introduktionsutbildning
 • Utbildning i hjärt- och lugnräddning samt första hjälpen
 • Introduktion till en familj som passar just dig

Jobb för pensionärer – Skicka in en ansökan

  Privacy policy

  Perfekt extraknäck som pensionär

  Jobbet som barnvakt är ett perfekt extraknäck för dig som pensionär. Det är flexibelt, givande och din hjälp uppskattas verkligen av våra kunder. Man skapar snabbt en varm relation med både föräldrar och barn – och blir en viktig del i vardagspusslet. Många familjer berättar att dagen med barnvakt ofta blir veckans höjdpunkt då den kopplas samman med bus och lek. Dessutom är det just din profil som pensionär som efterfrågas mest bland våra kunder; en äldre person med livserfarenhet, ett lugn och värme gentemot barn. Så är du pensionär och letar jobb kan vi på Hey Kiddo vara en perfekt arbetsgivare för dig. Skicka din ansökan så kontaktar vi dig och ser om vi kan vara en match!

  Välbetalt extrajobb för seniorer

  Som anställd pensionär på Hey Kiddo har du en högre lön än dina yngre kollegor. Anledningen till det är för oss självklar – livserfarenhet är värt att betala extra för. Dessutom är det många av våra kunder som efterfrågar just en mer senior barnvakt. Därför är vår ambition att erbjuda ett av de bäst betalda extrajobben för seniorer med en timlön på upp till 175 kronor i timmen.

  Arbeta som pensionär – 3 fördelar

  Flexibelt

  Vi vet att flexibilitet och valfrihet värderas högt bland seniora pensionärer. Därför väljer du själv hur ofta, och hur mycket, du vill jobba. Att jobba som pensionär ska berika vardagen – inte begränsa den.

  Socialt

  Den sociala aspekten av att jobba som pensionär är en viktig del av arbetet. Som barnvakt på Hey Kiddo får du dels en varm relation med familjen som du hjälper, dels en mängd härliga kollegor att umgås med på våra gemensamma träffar.

  Extra inkomst

  Lönen ger dig lite extra klirr i kassan så att du kan bibehålla din levnadsstandard och finansiera allt från resor till fritidsintressen. Vi betalar ut lön varje månad och erbjuder en konkurrenskraftig ersättning på upp till 175 kr i timmen.

  Timanställd pensionär – 100% flexibelt

  På Hey Kiddo vet vi att flexibilitet och valfrihet värderas högt bland seniora pensionärer. Våra anställda pensionärer har efterfrågat timanställning istället för ett fast antal timmar, så att de själva kan pussla ihop arbetet och jobba så ofta och mycket de vill. Vi har lyssnat och agerat därefter, så idag erbjuder vi enbart timanställning till dig som pensionär så att du har maximal frihet och flexibilitet i ditt arbete som barnvakt. Skicka in din intresseanmälan till oss så ringer vi upp dig och berättar mer om att vår timanställning som pensionär, våra upplägg och tillgängliga jobb just nu.

  Timanställning som pensionär – 3 fördelar

  Du väljer själv hur ofta och mycket du vill jobba

  Som timanställd hos oss på Hey Kiddo väljer du själv hur ofta och mycket du vill jobba. Det är alltså 100% flexibelt där du bestämmer mängden arbete.

  Konkurrenskraftig lön på upp till 175 kronor / tim

  Både vi på Hey Kiddo och våra kunder värdesätter livserfarenhet. Därför har vi infört en extra hög timlön för dig som pensionär. Man går in på 135 kr/ tim och jobbar sig snabbt upp till 175 kr/ tim.

  Socialt givande jobb, med både familjer och kollegor

  Som barnvakt på Hey Kiddo blir du en uppskattad och betydelsefull del av de familjer som du hjälper. Du får dessutom flera härliga kollegor att umgås med på våra gemensamma träffar.

  Jobba efter 65 – allt vanligare

  Att jobba efter 65 blir allt vanligare, även om arbetsmarknaden ibland kan kännas tuff när man blivit pensionär. Men vi på Hey Kiddo välkomnar pensionärer som vill jobba efter 65 med öppna armar. Vi har kollegor som vill jobbar efter 70 år – och många gånger är de våra mest uppskattade barnvakter. Våra kunder efterfrågar ofta en senior person med livserfarenhet, ett lugn och värme gentemot barn. Så hos oss på Hey Kiddo blir en egenskap som ålder något värdefullt! Så är du pensionär och vill jobba efter 65-70 år är du varmt välkommen att skicka in din ansökan, så kontaktar vi dig och berättar mer om hur det är att arbeta som barnvakt hos Hey Kiddo.

  Frågor och svar om jobbet som nanny

  Jobb pensionär

  • Hur mycket får man tjäna utan att betala skatt som pensionär? 

   Från och med det år du fyller 67 kan du ha inkomster på upp till 51 158 kronor i månaden, eller en årsinkomst på 683 200 kronor, innan du behöver betala statlig skatt. Det är en av anledningarna till att så många pensionärer väljer att jobba.

  • Hur mycket skatt betalar man om man jobbar efter 65 är?

   Du får allt från fullt skatteavdrag i vissa inkomstintervall ner till cirka 8 procent på löneinkomster från och med det år du fyller 67 år. Om du vill se hur skatten blir för just dig så kan du simulera inkomster (både som pension och som lön) på Skatteverkets hemsida.

  • Hur mycket får man tjäna som pensionär?

   Det finns ingen gräns för hur mycket du får tjäna som pensionär. Men om du jobbar mycket, eller kombinerar tjänstepension och allmän pension med arbete, är det dock viktigt att du håller koll på gränsen för statlig skatt. Både lön och pension räknas som förvärvsinkomst.

  • Kan man jobba och ta ut full pension?

   Ja, det går bra. Du kan både ta ut en del av – eller hela – pensionen och fortsätta jobba. Men kom ihåg att lön och pension beskattas olika, så där får du hålla lite extra koll. Men att arbeta samtidigt som du tar ut hela eller delar av din pension går ofta bra.

  • Hur många timmar får man jobba som pensionär? 

   I den allmänna pensionen, som du ansöker om hos Pensionsmyndigheten, finns det inget som hindrar att du arbetar hur mycket du vill samtidigt som du är pensionär. 

  Hör vad andra tycker

  Möt några av våra nannies