fbpx

Våra priser

Nanny pris – Vad kostar det att ha en barnvakt? 

Samtliga nanny priser är inklusive RUT-avdrag (lugn, vi löser all tråkig administration). Första introduktionsträffen är kostnadsfri, så du som förälder och barnet får chans att lära känna er barnvakt.

Timkostnaden är från 135 kr/h efter RUT, men varierar beroende på hur många timmar ni behöver, ålder på er nanny och bindningstid.

9 av 10 familjer väljer ett av våra populära abonnemang för regelbunden barnpassning. Våra abonnemang startar från 3h/vecka och vissa familjer hjälper vi heltid. Abonnemangen har ingen bindningstid, men man kan få rabatt genom att binda upp sig i 6 månader.

Ni bör ha uppfattning om ungefär hur många timmar i veckan ni behöver hjälp så att vi kan välja en nanny med rätt tillgänglighet, men först efter att ni träffat er nanny på en gratis första träff bekräftar vi upplägg.

Sporadisk hjälp

fr. 200 kr

För dig som behöver tillfällig hjälp av en nanny. 

Intresseanmälan barnvakt

Regelbunden hjälp

fr. 145 kr

För dig som behöver återkommande hjälp av samma nanny. 

Intresseanmälan barnvakt

Daglig hjälp

fr. 135 kr

För dig som behöver hjälp mer eller mindre varje dag. 

Intresseanmälan barnvakt

Prislista

Detaljerad prislista:

Abonnemang, obundet:

Inkluderade timmar/vecka

Kr / h

Small

3 – 5

185*

Medium

6 – 11

175*

Large

12 – 19

165*

Extra Large

20 – 29

155*

Heltid

30+

145

Klippkort:

Inkluderade timmar totalt

Kr / h

Small

30

220*

Medium

50

210*

Large

100

200*

* Vid val av nanny som slutfört gymnasieutbildning tillkommer 15 kr/h (lönepåslag).

+ Om ni binder ert abonnemang i 6 månader får ni 10 kr/h rabatt

 • Engångsuppdrag 300 kr/h
 • Alla priser är inklusive RUT-avdrag och vi löser all tråkig administration.
 • Inga resepåslag eller OB-tillägg. ”What you see is what you get”
 • Klippkorten har följande giltighetstid: “Small” – 4 månader, “Medium” – 6 månader, “Large” – 12 månader.
 • Abonnemangen löper tillsvidare med en månads uppsägningstid och kan pausas (t. ex över jul/sommar)
 • Ni kan självklart nyttja fler timmar än vad som inkluderas i ert abonnemang. Överskjutande tid efterfaktureras till samma timtaxa.
 • Abonnemangen faktureras månadsvis och vi erbjuder kostnadsfri delbetalning av klippkorten.
 • Vi passar flera syskon utan extra kostnad
Priskalkylator

Så mycket kostar det med en nanny

Räkna ut hur mycket det kostar att ha en nanny regelbundet. Avser antal timmar i veckan. Priset är per vecka inkl. RUT-avdrag.
Please interact with any of the choices availabe above
Total
0

Skicka in en kostnadsfri intresseanmälan så återkommer en av våra rådgivare inom kort. *Priskalkylatorn gäller långsiktig barnpassning (6+mån) med en av våra gymnasiestuderande nannies.  Utan bindningstid tillkommer 10 kr/h och för en äldre nanny tillkommer 15 kr/h i lönepåslag.

Vanliga frågor

Allmänt

 • Barnpassning via jobbet

  Att få hjälp med barnpassning via jobbet är populärt! Det är speciellt vanligt bland expats som kommit till Sverige för att jobba under period.

  Läs mer här.

 • Vad är det för skillnad på nanny och barnpassning?

  Nanny, barnpassare eller barnflicka. Kärt barn har många namn men i grunden betyder det samma sak.

 • Hur lång tid tar det att få en nanny?

  Det beror förstås på en rad olika saker som vart ni bor och vilka särskilda önskemål ni har. Men normalt sätt så presenterar vi en lämplig nanny inom en vecka.

 • Vilka krav har ni på era nannies?

  Alla våra nannies är utbildade internt och har genomgått hjärt och lungräddning. Dessutom har de erfarenhet av barnpassning sedan tidigare.

  Som kund kan man även ha särskilda önskemål, t ex att nannyn kan ett visst språk eller har erfarenhet av diagnoser som autism eller ADHD.

 • Lämning och hämtning på förskola/skola

  Våra nannies kan både lämna och hämta ditt/dina barn på skolan eller förskolan. De kan även lämna på träningar eller dylikt.
  Men kom ihåg att våra nannies inte är bilburna. Så det bör vara promenadavstånd eller bra kommunikationer.

 • Barnpassning med rut

  Vår barnpassning/nannies omfattas av RUT-avdraget. En skattereduktion som i praktiken innebär att du som kund betalar halva kostnaden för en barnvakt.

 • Vad kostar det med nanny?

  Att ha en nanny kostar från 135 kr i timmen inkl rut-avdrag.

Barnflicka

 • Vart har ni barnflickor?

  Hey Kiddo har barnflickor i hela Stockholm, Göteborg och Malmö. Vi växer dock så det knakar så när den här texten är publicerad så kanske vi även finns i Haparanda.

 • Är det tryggt att ha en barnflicka?

  Ja absolut. Samtliga barnflickor har erfarenhet av barnpassning, har genomgått en ordentlig rekryteringsprocess och är kontrollerade i alla relevanta register. Dessutom har de gått en utbildning inom hjärt- lungräddning.

 • Kan man få hjälp av en barnflicka att hämta på förskola?

  Självklart går det bra. Det tillhör faktiskt de vanligaste uppdragen vi får in.

 • Vad kostar en barnflicka?

  En barnflicka kostar från 135 kr/h. Priset varierar beroende på hur mycket hjälp du behöver. Se barnflicka pris här.

 • Vad är en barnflicka?

  En barnflicka är ett ganska omodern synonym till nanny eller barnvakt ; )

Barnvakt

 • Hur gammal måste man vara för att vara barnvakt?

  Man måste vara minst 16 år för att bli barnvakt. De flesta av våra barnvakter är mellan 17-23 år gamla.

 • Kan min nanny HLR?

  Självklart! Alla våra barnvakter utbildas inom HLR och barnsäkerhet innan den första träffen med sin första familj. Säkerhet är A och O på Hey Kiddo. Föräldrar ska känna sig trygga med att en nanny tar hand om sitt/sina barn.

 • Finns det barnvakter med körkort?

  För familjer som har långt mellan skola/aktiviteter och bostad kan vi ordna med en barnvakt som har körkort. Det brukar inte vara något problem.

 • Var finns Hey Kiddos barnvakter?

  Hey Kiddo kan hjälpa er med barnpassning i stora delar i Sverige. Flest barnvakter har vi i Stockholm, Göteborg och Malmö.

 • Barnvakter som kan passa barn med särskilda behov?

  Alla barn är unika och vissa har särskilda behov. Vi på Hey Kiddo Nanny är vana med att jobba med barn med särskilda behov, som ADHD, autism eller andra funktionsnedsättningar. Vissa av våra barnvakter har tidigare jobbat med barn med särskilda behov. Men det brukar fungera bra oavsett bakgrund så länge kommunikationen med dig som förälder är god.

 • Får man samma barnvakt vid varje tillfälle?

  Vi får ofta frågan om det går bra att boka samma barnvakt flera gånger. Det är givetvis vår ambition när det gäller alla återkommande kunder. Vi vill att barnen ska få en bra relation till sin nanny och det kräver en viss kontinuitet. Däremot har vi alltid duktiga barnvakter som kan hoppa in om er ordinarie barnvakt till exempel skulle bli sjuk.

 • När kan man ha barnvakt?

  Behöver du hjälp med hämtning från förskolan? Eller vill du få några timmar för dig själv under helgen? Oavsett vilka tider du vill hjälp av er barnvakter så kan vi hjälpa er. Vi har även barnvakter som kan hjälpa till med barnpassning under kvällar och nätter (yes, vi vet att även föräldrar måste få sova ibland).

 • Vad kostar en barnvakt?

  Vårt pris för barnpassning med en barnvakt börjar från 135 kr/h efter RUT-avdrag. Men allt beror på hur mycket hjälp man vill ha från sin nanny. Vill man till exempel endast ha hjälp vid enskilda tillfällen av en nanny så är timpriset högre än om man vill ha kontinuerlig hjälp från en barnvakt. Se våra priser för för nanny här.

Barnvakt Göteborg

 • Har ni barnpassning för barn med särskilda behov?

  Det har vi ofta men inte alltid. Dock så ser vi att vår grundläggande utbildning oftast räcker bra. Om ett barn till exempel har ADHD så får alltid nannyn rådgivning från våra specialister på huvudkontoret. Det är också viktigt att du som förälder informerar barnvakten om barnens särskilda behov – så hen kan hjälpa till på bästa sätt.

 • Kan vi få alltid få samma nanny i Göteborg?

  Absolut, det kan man. Givetvis kan barnpassningen ibland krocka med nannies privata schema, så det är alltid bra att boka in barnvakten god tid. Skulle det dyka upp problem så hjälper vi gärna till med att hitta en vikarie.

 • Erbjuder ni barnpassning i Göteborg på helger, kvällar och/eller nätter?

  Ja, vi erbjuder barnpassning när du vill. Det spelar ingen roll om du vill ha hjälp med en dagishämtning eller om du vill gå på en date night på en lördagkväll. Vi tar heller inte extra betalt för kvällar eller helger.

 • Jag eftersöker en trygg barnvakt i Göteborg. Gör ni bakgrundskontroller av era nannies?

  Vi genomför alltid bakgrundskontroller på alla våra nannies och har nolltolerans mot eventuella prickar i belastningsregistret. Eftersom vi jobbar med barn så är vi enormt noggranna med denna princip.

 • Vad kostar en nanny i Göteborg efter RUT?

  Priser för barnvakt varierar beroende på hur ofta och hur många timmar ni har er nanny.
  Hey Kiddos lägsta pris är 135 kr/h efter RUT-avdrag. Det är vi som leverantör som sköter all tråkig administration kring RUT. Här kan du se våra priser i detalj.

Barnvakt Stockholm

 • Kan vi få samma nanny varje gång i Stockholm?

  Ja, det kan man. Givetvis kan barnpassningen ibland krocka med nannies privata schema, så det är alltid bra att boka in barnvakten god tid. Skulle det dyka upp problem så hjälper vi gärna till med att hitta en vikarie.

 • Erbjuder ni barnpassning i Stockholm på helger, kvällar och/eller nätter?

  Ja, vi erbjuder barnpassning när du vill. Det spelar ingen roll om du vill ha hjälp med en dagishämtning eller om du vill gå på en date night på en lördagkväll. Vi tar heller inte extra betalt för kvällar eller helger.

 • Gör ni bakgrundskontroller av era barnvakter i Stockholm?

  Ja, vi genomför alltid bakgrundskontroller på alla våra nannies och har nolltolerans mot eventuella prickar i belastningsregistret. Eftersom vi jobbar med barn så är vi enormt noggranna med denna princip.

 • Vad kostar barnvakt i stockholm

  Priser för barnvakt varierar beroende på hur ofta och hur många timmar ni har er nanny. Hey Kiddos lägsta pris är 135 kr/h efter RUT-avdrag. Det är vi som leverantör som sköter all tråkig administration kring RUT. Här kan du se våra priser i detalj.

Jobb

 • Vad är skillnaden på nanny och barnvakt?

  Egentligen betyder det samma sak. Nanny är det engelska ordet för barnvakt. Sedan har kulturen att ta hjälp med barnen funnit längre i Storbritannien och USA. Därav uppfattar många att en nanny är en person med utbildning medan en barnvakt är “the girl next door”. Vi på Hey Kiddo använder båda begreppen.

 • Måste man ha utbildning för att jobba som barnvakt?

  Nej. Men du måste ha erfarenhet av att ta hand om barn på egen hand. Utbildning får du av oss innan du placeras ut hos någon familj.

 • Vad gör man som nanny?

  Som nanny eller barnvakt så hjälper du familjer i ditt närområde att ta hand om deras barn. Vad ni gör beror på barnens intressen och föräldrarnas önskemål. Vanligast är att föräldrar vill ha hjälp med att hämta barnen från förskolan och sedan lite lek och bus i hemmet.

 • Vad tjänar man som nanny?

  På Hey Kiddo tjänar en nanny mellan 110 – 175 kr/timmen

Jobb pensionär

 • Hur mycket får man tjäna utan att betala skatt som pensionär? 

  Från och med det år du fyller 67 kan du ha inkomster på upp till 51 158 kronor i månaden, eller en årsinkomst på 683 200 kronor, innan du behöver betala statlig skatt. Det är en av anledningarna till att så många pensionärer väljer att jobba.

 • Hur mycket skatt betalar man om man jobbar efter 65 är?

  Du får allt från fullt skatteavdrag i vissa inkomstintervall ner till cirka 8 procent på löneinkomster från och med det år du fyller 67 år. Om du vill se hur skatten blir för just dig så kan du simulera inkomster (både som pension och som lön) på Skatteverkets hemsida.

 • Hur mycket får man tjäna som pensionär?

  Det finns ingen gräns för hur mycket du får tjäna som pensionär. Men om du jobbar mycket, eller kombinerar tjänstepension och allmän pension med arbete, är det dock viktigt att du håller koll på gränsen för statlig skatt. Både lön och pension räknas som förvärvsinkomst.

 • Kan man jobba och ta ut full pension?

  Ja, det går bra. Du kan både ta ut en del av – eller hela – pensionen och fortsätta jobba. Men kom ihåg att lön och pension beskattas olika, så där får du hålla lite extra koll. Men att arbeta samtidigt som du tar ut hela eller delar av din pension går ofta bra.

 • Hur många timmar får man jobba som pensionär? 

  I den allmänna pensionen, som du ansöker om hos Pensionsmyndigheten, finns det inget som hindrar att du arbetar hur mycket du vill samtidigt som du är pensionär. 

Nanny (start)

 • Går det att hitta en nanny i min stad?

  Det beror förstås på vart du bor. Men vi kan hjälpa familjer i hela Stockholm, Göteborg och Malmö med omnejd.
  Hey Kiddo Nanny växer dock för varje dag som går – så kanske finns vi i fler städer redan imorgon?

 • Vad har en nanny på Hey Kiddo för utbildning?

  Vi anställer både unga och äldre nannies. Samtliga har erfarenhet av att passa barn sedan tidigare. De har också genomgått vår interna utbildning inkl en kurs i hjärt- och lungräddning.

 • Vad gör ni för kontroller på era nannies?

  Utöver personliga intervjuer så gör vi även en ordentlig bakgrundskontroll (bl a utdrag i belastningsregistret) på samtliga nannies. Vi är väldigt angelägna om att våra familjer ska känna sig trygga med våra barnpassare.

 • Vad är en nanny?

  En nanny är en barnvakt som hjälper föräldrar med vardagspusslet. Det kan hjälpa till med allt från hämtningar på förskola till att passa barnen när föräldrar är ute på stan. Vi på Hey Kiddo brinner för aktiv barpassning och försöker alltid göra träffarna så roliga och stimulerande som möjligt.

 • Vad kostar en nanny?

  Hos Hey Kiddo kostar en nanny från 135 kr/h. Ju mer hjälp du vill ha desto lägre blir timpriset. Vi erbjuder både regelbunden och sporadisk barnpassning.

Nanny Bebis

 • Jag får inte sova på nätterna. Kan ni hjälpa mig?

  Självklart, vi hjälper flera familjer med s.k “Nattnanny”. Er nanny spenderar då natten hos er och tröstar och matar bebisen när hen vaknar.

   

 • Är era nannies som tar hand om spädbarn säkerhetsutbildade?

  Samtliga av våra nannies har genomgått hjärt- och lungräddning för bebisar av en certifierad instruktör.

 • Måste barnen vara blöjfria när man har nanny?

  Det behövs absolut inte. Våra barnvakter som jobbar med bebisar är vana att byta blöjor.
  Kom ihåg att alltid ha gott om blöjor, torkservetter etc hemma innan nannyn kommer.

Jämför gärna våra priser:

Vår mission är att skapa så många positiva barndomsminnen som möjligt men då krävs det att man har konkurrenskraftiga priser. Men också bra utbildningar för personalen. Därför har vi tagit fram en jämförelse av pris för barnvakt som hjälper dig i djungeln av olika erbjudanden. Jämförelsen är baserad på prisernas som anges på företagens hemsidor  år 2020.
Av de företag som vi jämfört med så placerar sig Hey Kiddo som det billigaste alternativen.

Anställa er befintliga barnvakt?

Har ni redan en befintlig nanny så kan vi anställa henne/honom på Hey Kiddo.
Vi hjälper till med utbildning och säkerhetskurs. Givetvis sköter vi även alla skatteinbetalningar, RUT-hantering och övrig personaladministration. Tack vare RUT-avdraget så behöver det inte kosta så mycket extra för dig som kund, dessutom sparar du värdefull tid samtidigt som ni fortsätter med barnpassningen som vanligt. Samtidigt som er nanny får trygga anställningsvillkor och blir försäkrad. Det går även bra att anlita sin egen Au-Pair.

För företag:

Visste du att vi kan hjälpa era anställda med vardagspusslet? Vi vågar nästan lova att det är en förmån som uppskattas mer än något friskvårdsbidrag i världen. Men alla människor och företag är unika. Därför kan ni kontakta oss om ni vill ha hjälp med ett skräddarsytt upplägg. På Hey Kiddo hjälper vi företag i alla storlekar och vår kundtjänst kan svara på praktiska frågor gällande bl a förmånsbeskattning. Som företag kan du även hjälpa dina anställda med läxhjälp via vårt systerföretag My Academy.

Läs mer här

Barnpassning – fr 135 kr/h

Läs mer